Publicerad: 031210


Kiruna-nytt kan nu läsas i mobilen

Från och med i dag (031210) finns det möjlighet att via mobiltelefonen ta del av utbudet på Kiruna-nytts sidor.

Via dataöverföringssystemet Wireless Access Protocol - WAP - kan den som använder en mobil med denna funktionen inbyggd koppla upp sig på nättidningens sidor via adressen: http://www.kiruna-nytt.nu/wap (observera att den sidan endast kan läsas via en mobiltelefon eller via hybriderna mellan telefoner/datorer.

För att kunna ta del av denna tjänst måste mobiltelefoninnehavaren kontakta det teleföretag där denne har sitt mobiltelefonabonemang. För till exempel Telia Mobiles del, så kan man gå in på dess hemsida: http://www.teliamobile.se och logga in sig på MyDOF. Sedan följer man anvisningarna för att få de rätta inställningarna på sin mobil för att denna WAP-tjänst ska fungera.

Eftersom mobiltelefonen inte har samma minneskapacitet som till exempel en dator så blir naturligtvis utbudet från Kiruna-nytt mindre än den som möjliggörs via den trådburna förbindelsen. Med den nuvarande allmänna tekniken för dessa WAP-tjänster så kan bilderna dessutom endast publiceras i svart-vitt.

Fördelen med WAP-tekniken är att utbudet på nätet även blir tillgängligt för den som befinner sig på ett ställe där endast en mobiltelefon finns att tillgå. Det innebär att man kan sitta och pimpla på Torneträsk i vårsolens sken och ändå hålla sig uppdaterad på nyhetsutbudet i till exempel Kiruna-nytt.

Ola Jordán

Läs mer:
Kiruna-nytt.nu Välkommen till Kiruna-nytt