Publiceringsdag: 060604

NED MED VAPNEN! VI BETALAR INTE - VI BETALAR INTE!

Historien bevisar ingenting - den upprepar sig inte ens! Den fortsätter bara med nya avsnitt varje dag, varje stund. Det som vi såg i lördags och söndags (20 och 21 maj. Red. anm.) av försvarsmaktens uppvisningar i Göteborg och Stockholm var spjutspetsen av vad som pågår på flera andra ställen i Sverige: Enköping t ex.

Något som framgick tydligt var ändå att viktiga beslut i försvarsfrågorna ska hållas hemligt så att vi inte ställer till med besvär. Trubbelmakers ska absolut inte informeras.

Gladiatorerna i EU använder i stort sett hela Sverige som övningsfält. Efter 200 år av fred ska "Karolinerna" återigen ut för att försvara EUs intressen och gränser.

Den här gången är det inte stormaktsdrömmar som är drivkraften. I dag är det den lydige soldaten som rekryteras för tjänstgöring utomlands. Han rycks inte upp från en torparstuga där from gudstro tillstyrker missionering. I dag sätts grövre bete på kroken: god förtjänst undan en hotande arbetslöshet. 2006 gäller missionen demokrati och humanitet där kanoner och andra övertygande vapen står till förfogande.

Swedish Battle Group annonserade sin militära festival i stora annonser och flotta programblad. Vill du veta mer kan du gå in på www.forsvarsmakten.se och se deras filmer. De har säkert legat på producenternas bord en tid. När de blir åtkomliga för fredsrörelsen gör protesterna stora hål i luften. Huvudsaken är att det förändrade försvaret är genomfört utan vår vetskap. Eller - ?

Det är i alla fall vi som betalar kalaset. Gör vi?

antimiliTANTEN ElsaMaria Bergström