Publiceringsdag: 051208

Ett land har alltid ett försvar - sitt eget eller någon annans!

Sveriges regering har gett uppdrag åt Försvarsmakten att utforma en cental funktion för den internationella militära test- och utbildnings- och övningsverksamheten i Sverige (ITÖ) att bedöma "omfattningen av utländska försvarmakters och andra intressenters behov eller intresse av ITÖ". Detta "i hela Sverige där kapacitet och efterfrågan finns" men gäller i synnerhet Norrland - där mindre tätt befolkade områden är eftertraktade när flygövningar ska genomföras.

Vad betyder detta i klarspråk? Jo, utan "kejserliga kläder" och med en i tyshet genomförd anpassning till Partnership For Peace står den nakna sanningen förrådd: någon säljer just nu ut svenskt försvar, någon sitter med maktens galoner på axelklaffarna och tillåter ockupation av landet.

Ett land har alltid ett försvar - sitt eget eller någon annans!

Sverige har någon annans! Och det är en armé som är rustad till tänderna. Han är dessutom allierad med andra vapenmakter. Han är oemotståndlig. Kanske är det därför svensk försvarsmakt också allierat sig för att vara på den säkra sidan. För vem skulle väl ställa sig upp som David mot Goliat i dessa tider? - kanske vore en lösning att bli självmördare - det heter väl så när man använder sig själv som målsökande robot?

Det blir anställda inom Försvarsmakten och Försvarets materialverk som kommer att arbete för genomförande av detta program från och med 1/1 2006.

ElsaMaria Bergström
medlem i Kvinnor För Fred